26 de setembre, 2006

ERC i les eleccions de 2007


Molt aviat ERC haurà de decidir de forma definitiva què fa en relació amb la coalició electoral EU-PSM. En referència al bloc d'esquerra nacionalista i la pèrdua de les sigles per tal d'iniciar la creació d'una nova força política illenca, ERC ja ha dit per activa i per passiva que no hi està d'acord. Joan Lladó explicà que un partit amb setanta anys d'història al darrere no es vol autosuicidar així, per les bones. Pert tant, en referència a l'entrada al futur bloc, EU-PSM ja saben que no poden comptar amb ERC.

El dilema per a ERC és un altre: concretar, sense esperar més, ja que les eleccions s'apropen a marxes forçades, les condicions de participació en l'acord electoral amb el PSM, els Verds de Llauger i EU.

L'acord electoral no és fàcil, malgrat que finalment els problemes trobin una solució adequada, perquè Joan Lladó i la direcció dels sobiranistes han declarat en nombroses ocasions que no volen fer de comparsa d'Esquerra Unida. I ho han repetit no una, sinó cada vegada que parlen de les eleccions de 2007.

El fracàs de la coalició d'EU-Verds amb la desintegració d'un projecte ecologista independent, la tragèdia personal i política de Margalida Rosselló, sembla que han estat exemples decisius en el camí de fer tot el possible per no repetir les mateixes passes que han portat a l'absorció dels Verds per part d'EU o a la neutralització política d'altres organitzacions en vies d'absorció. Tampoc no els convenç gaire el paper actual del PSM, el qual, malgrat que no ho diguin públicament, consideren amb poc marge de maniobra en relació a l'experiència en aquests afers que tenen els homes de Grosske i Miquel Rosselló.

ERC juga fort en les negociacions amb els seus hipotètics socis de coalició. Els militants d'ERC saben a la perfecció que no poden badar, ja que mai en la història de la formació han tengut una ocasió tan favorable per al seu propi desenvolupament orgànic. Recordem que ERC superà en vots Esquerra Unida en les europees i a molts d'indrets de Palma. Malgrat que les altres organitzacions no donin gaire importància a les europees, els independentistes sí que les tenen ben presents. Talment com tenen present que en aquests moments ERC disposa de més diputats a Madrid que els seguidors de Llamazares, sempre en crisi i a punt d'esdevenir extraparlamentaris si no tenguessin el suport actiu del PSOE. Mentre el partit de Grosske només té cinc diputats al Congrés espanyol, ERC en disposa de vuit. Convé recodar-ho.
ERC sempre ha dit i repetit que no vol ser comparsa d'EU, i això vol dir anar a les eleccions en igualtat de condicions amb tot el que això comporta. Res de conformar-se amb un parell de cadiretes per a cobrar i callar davant les iniciatives polítiques dels excarrillistes i afins. Aquest és el trist paper que han vist fer als Verds de Margalida Rosselló i que ells no volen repetir. Com hem escrit una mica més amunt, malgrat ERC no sigui partidària del bloc sí que vol fer una coalició amb PSM-EU. Saben que anant en pla d'igualtat poden obtenir importants guanys polítics per a la seva formació. Per això mai no s'han tancat a les possibilitats d'acords i en aquests moments són a l'espera dels oferiments que en aquesta línia els puguin fer els futurs socis de la coalició electoral.

Per altra banda, tampoc tenen por de restar per uns anys lluny de la gestió del règim, ja que mai han deixat de banda la construcció del partit que, en pocs mesos, ha passat de tenir dos locals oberts a les Illes a tenir-ne deu, i cinc més que s'obriran properament a pobles on fins ara no tenien ni militants ni implantació, i on EU no en té ni n'ha tengut mai. S'ha de tenir en compte que un dels fets que més ha contribuït a augmentar el nombre de simpatitzants i militants d'ERC ha estat la crisi galopant del PSM esdevenguda després del darrer congrés, quan decidiren fer un bloc amb EU.

En les fileres d'ERC hi regna un optimisme sà i amb bons fonaments. La difícil conjuntura en què es troben PSM i EU, aquesta darrera ja propera a l'extraparlamentarisme més total i absolut, fa que el paper de Joan Lladó i Bernat Joan esdevengui d'una importància cabdal tant per a la supervivència dels grups abans esmentats com per a la possible construcció d'una autèntica força sobiranista a les Illes sense empelts ni afegits de partits d'obediència estatal.

Miquel López Crespí

31 Comments:

  • Mira ERC pel seu o pel poble de les Illes?

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • estan demostrant egoisme pur i dur, s'estimen més que governi el PP si ERC té representació al Parlament, que no pas enviar el PP a l'oposició essent ells extraparlamentaris (tot i que si no vaig errat tendrien un lloc de sortida al Consell) No els entenc, i a més haurien de saber que unes europees no són un refernt (demanau-li a en Ruiz Mateos, si no)

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • Mira el PSM-EU per ells o per Mallorca? Volen Esquerra en la coalició o no? És normal que se presneti el Bloc (PSM-EU) sense esperar que Esquerra hagi decidit? Són ganes d'integració o ganes de provocar el rebuig?

    Qui és més egoïsta?

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • Com un espai titulat "nacionalistes ara" pot fer servir una plataforma de blocs que no es en català?

    Heu vist que bona part del contingut del bloc en en castellà? Per exemple "Publicar un comentario", "Haga su comentario", "Elegir una identidad", ¿No posee ninguna cuenta en Blogger ? Regístrese aquí.", "Acceder y publicar".

    No sabeu que hi han diferents serveis de bloc en català?.

    No coneixeu Blocat, Balearweb o Vilaweb, entre altres, que ofereixen plataformes en català?.

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • Quants diputats té ERC al parlament de les Illes Balears?

    Quants diputats té ERC al Consell de Mallorca?

    Quants regidors té ERC en tot Mallorca?

    De quina igualtat parla ERC?

    Algú em pot contestar?

    N'hi ha que diuen que la política és l'art del possible. Ara bé, la pregunta és clara

    per què ERC s'encaparrota a fer impossible el que és possible: treure el PP de les institucions?

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • una pregunta senzilleta per l'intel·ligentíssim comentari d'abans:

    si ERC és tan poca cosa, perquè és impossible treure el PP de les institucions sense ella?

    no vos basta Izquierda Unida que són tan bons, tenen tants de regidors,tants militants, tantes agrupacions i són una força a l'alça amb en Grosske que és igual si xerra en castellà als seus fills i amb en Llauger que només té 30 militants???

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • una resposta senzilleta per a l'intel·ligentíssim comentari d'abans:

    ERC no és imprescindible per a treure el PP de les institucions. De fet, ni la seva presència ni la seva absència garanteixen que això succeeixi. Ara bé, la unió fa la força. Això no hi ha qui ho negui. No fa gaire i no sé on (perdonau la imprecissió) vaig llegir que qualcú es demanava "com s'autojustificarien els membres d'ERC si el PP guanyàs amb majoria absoluta per una diferència igual o menor que els vots que hagin tret els republicans?" Podria passar! Jo també m'ho deman. I els membres del PSM, EU-eV i els membres de la plataforma que està a favor del Bloc també s'ho demanen. Esper mai haver-ho de comprovar.

    No, no ens basta. No me basta res fins que l'esquerra sobiranista i ecologista d'aquest país estiguem units contra la dreta castellanista.

    Però seguesc sense entendre el despreci cap EU-eV! Encara que estigui en un suposat decliu, té regidors, consellers i diputats, cosa que els republicans no. Tenc més afinitat ideològica amb ERC, però negar això seria mentir.

    I no me fx quina llengua xerra cadascú a ca seva; els d'EU-eV han defensat el català al nou estatut i moltes altres vegades. En Pere Rotger i na Munar poden xerrar en català a casa, però ja veus de què serveix...

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • El què dèiem abans, Lluís... Aquest Bloc, per què ha de ser, per llevar el PP o per fer política? Si la única finalitat per l'any que ve és llevar el PP, votau tots el PSOE, que es qui té més possibilitats. Si, a més d'això, volem fer política durant quatre anys, anem a construir una gran coalició d'esquerres i catalanista.

    Una coalició que faci política, on Esquerra també n'hi pugui fer. Les condicions i regles de l'actual Bloc (PSM-EU), on ja està tot pactat -i presentat- no ho permeten; pareix que PSM-EU no vol baixar de l'ase, se reserva l'exclusivitat de fer política al Parlament. Com que Esquerra no és una ONG, intentarà, si no s'arregla -que jo encara hi confiï, malgrat tot-, fer la política que el (mig)Bloc no li deixa. I potser d'aquí quatre anys podrem fer un Bloc més equitatiu...

    Quants de diputats té Esquerra al Parlament balear? Cap. I a Madrid? 8. I a Europa?1. I senadors? 4. Com presentarà propostes al Congrés el PSM-EU, a través d'Izquierda Unida, en Llamazares i companyia? Les propostes 'nacionalistes' del Bloc a Madrid les faran a través d'IU? Hagués votat el Bloc (com a mínim, els companys pessemers) el mateix que va votar IU en el Pla Ibarretxe? I en l'estatut de Catalunya? Sense Esquerra, el Bloc se farà sentir a través d'IU; o del PNV, o de CiU...

    I sobretot, no voldria pensar que per culpa del pacte PSM-EU l'independentisme no pot entrar al Parlament el 2007; no sé com ho podrien explicar, els companys independentistes del PSM, als seus fills...

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • Amadeu, sé perfectament la presència que té ERC fora de les Illes Balears, i n'estic molt content. Per cert, amb el meu vot en tots els casos (a l'Europarlament amb el vot directe i al Congrés i al Senat a través dels Progressistes per les Illes Balears). I amb el de molts de pessemeros (dels que queden i dels que ara són a Entesa... i voldria saber en quina proporció! Potser els vostres festejats d'Entesa varen preferir votar majoritàriament CiU a ERC...).

    Però ara xerram d'unes eleccions locals i autonòmiques, i vosaltres demanau per què no ha de tenir el mateix tracte ERC que EU-eV: idò jo vos responc. També jo preferiria que ERC tengués més presència que EU-eV, perquè hi coincidesc més (i t'assegur que amb el partit d'en Rosselló hi coincidesc molt!), però a les Balears no és així. Ni crec que fos així després de les pròximes eleccions (si és que infaustament al final ens presentam separats).

    I xerrant de Progressites: allà es va fer una repartició molt justa (al meu parer), amb el cap de llista al Senat per ERC. Cert és que no tenia possibilitats de sortir (o molt poques, vaja) però va tenir una força simbòlica important. I amb el lloc ofert per al Consell (no sé exactament quin, tenia entès el primer, si ho saps exactament ho podries dir) sotir seria segur... ERC va acceptar un lloc igual de simbòlic i amb manco possibilitats de sortir el 2003, i ara (que és veu més fort arran de les eleccions europees -equivocadament, ja saps que no són pocs els que com jo la vàrem votar perquè no acceptàvem votar CiU-) no? Propòs recuperar l'esperit de Progressites. Possibilista i a favor de les Illes Balears.

    El Bloc ha de servir per a derrocar el PP. Evidentment. I per a fer política d'esquerres, soberanista, ecologista, balear, catalanista... Evidentment. I per a ser una alternativa viable al PSOE. Acceptem-ho, actualment la resta de partits d'esquerres a les Balears (en una hipotètica pèrdua de poder del PP-UM) només podem aspirar a investir un president pesoero i a ocupar més o manco conselleries depenent dels resultats. Idò jo asipir a que l'esquerra sobiranista pugui també xerrar en peu d'igualtat amb el PSOE. El PSM va estar a punt de fer-ho a principis dels 90, i ho ha conseguit el BNG.

    El PSM té una part independentista, i ho saps. Per tant l'independentisme té l'entrada (quasi, en política mai se pot dir res segur) assegurada al Parlament. I amb EU-eV i la part no independentista del PSM el sobiranisme hi pot tenir molta força, i amb ERC més. Perquè aquesta ha de ser la nostra immediata fita en l'autodeterminació: caminar cap a la soberania. Com ens independitzarem si no som amos del nostre futur? Si ERC té una recepta màgica per a superar aquesta passa per favor que ho digui. Per ara el PSM, EU-eV i ERC podem caminar junts sense cap problema ni contradicció. Quan tenguem la sobirania ja discutirem entre nosaltres. Fins llavors els espanyolistes se'n deuen fer un fart de riure dels nostres debats. Sense cap mena de dubte hem de ser positivistes, però també pragmàtics. Els nostres fills segur que preferirien que ho prefirien així.

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • Malgrat que saps la força d'esquerra fora de Mallorca, encara no m'has contestat si el PSM -fins i tot aquesta part independentista- se sentirà còmode fent sentir-se a Madrid a través d'en Llamazares en lloc d'en Puigcercós.

    Cert que Esquerra va acceptar -i els altres partits també ho acceptaren- tenir un lloc simbòlic als Progressistes com és el cap de llista al Senat. Simbòlic però important: no sé si recordes que va tenir més vots, a Mallorca, el senador proposat per Esquerra que la pròpia llista del Contgrés. Amb això, costa més d'entendre que el que ja se va concedir, de manera simbòlica, fa dos anys, no s'accepti ara per part d'EU-PSM. O és que, senzillament, cedir un lloc sense possibilitats no comporta conseqüències, mentre que deixar a Esquerra possibilitats reals de fer feina suposaria un desgast electoral, en un futur, per al Bloc PSM-EU. Electoralisme...

    A Esquerra sabem que no tenim, encara, tanta de força com EU perquè se'ns tracti igual; però sabem també que som qualque cosa més que una comparsa, i en canvi és així com se'ns tracta, de moment. EU té la força que té, però tots sabem que sense aquest Bloc, aquesta força està condemnada a l'extraparlamentarisme. I el PSM prefereix mantenir fora del Parlament a l'independentisme -als quals tu mateix dius que n'ets més proper- que als federalistes espanyols (i qualcun d'espanyolista). L'independentisme, o el soberanisme, com dius tu, podria tenir més força amb Esquerra, sí, si Esquerra tengués força en la coalició, condició que per ara nos'ha donat. O sigui que res.

    Referent a això darrer, Lluís, dir que el PSM representarà l'independentisme és com dir que ho fa CiU al Principat o el PNV al País Basc. Pareix una broma.

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • Estau tots convidats a formar part del grup de NACIONALISTES DE MALLORCA, la nostra web està 100%en català... aviat tindrem fòrums d'opinió, estadistiques i altres utilitats...

    http://nacionalistes.ppcc.cat/

    By Anonymous Anònim, at 27 de setembre, 2006  

  • calla Milta calla...

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • Esquerra ha passat de 1669 vots a les autonòmiques del 2003 a 7498 a les Europees del 2004.
    El PSM en va treure 9394 i 6167 EU en aquestes darreres eleccions.
    Esquerra tenia 2 secions locals i ara en té 10. El PSM n'ha perdut un grapat que se n'han anat a Entesa. Jo no militava a Equerra i ara hi milit (com jo, més). Un centenar de persones que militaven al PSM ja no hi militen Tot aquest creixement i decreixement s'ha tengut en compte al negociar?

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • Tura es carro, al PSM no hi hagut un centenar de baixes. Aqui vos podeu tirar els trastos, intentar manipular.... Si els del PSM sóm una merda, uns venuts... perquè els de l'entesa intenten desmuntar agrupacions locals del PSM dient mentides i més mentides, però han quedat ben esculats, perquè totes han passat d'ells, perquè el PSM no desapareix, ni es difumina com diuen ells. Per cert es trist veure com dos exsecretaris generals de les juventuts del PSM es dediquen a intoxicar, fent reunions amb agrupacions del PSM (amb res de fortuna), amb militants i càrrecs d'ERC, fins i tot amb algunes juventuts de fora de les illes. Em pareix bé, encara que no ho compart, que vos anasiu després de perdre el congrés, però d'aquí a intentar fer una ferida de mort al PSM, em pareix de persones molt poc dignes i molt fills de .... Per cert aquest tal Quetgles de Muro, quan de temps feia que era militant del PSM? qui és ell per xerrar malament del partit, que gràcies a ell és regidor?... I així molts dels 'figures' de l'Entesa, Segura, Garcias,... El problema real és que confiaren en vosaltres i voltros el que heu fet és a la mínima pegar el cop per darrera.

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • Son com un nins malcriats que no saben el que volen ni que fer per tal de cridar l'atenció, sense importar-lis fer mal als pares.

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • Al PSM hi hagut més de 50 noves altes, i les baixes no han superat aquesta cifra.

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • idò si teniu tantes altes i el Bloc va tant bé no sé perquè passau pena de res i veniu a perdre el temps per aquí.

    val més que aneu a fer de mamballetes al blog d'en Grosske meam si deixa de parèixer tant espanyol

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • pares?? qui són els pares, en Sampol i na Nanda?? els que s'han carregat el psm pel seu ego i vanitat, no me facis riure.

    aquests seran els teus pares però nosaltres en tenim d'altres, com a mínim tant nacionalistes com els teus i que han fet igual o més de feina pel país.

    deixau de pensar-vos ser els dipositaris de les essències del nacionalisme. hi ha altres maneres de defensar Mallorca, des d'Esquerra o d'Entesa, per exemple.

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • Pesemeros bloquistes feis el vostre camí i ficau-vos amb el PP, els d'Entesa i els d'Esquerra ja faran el seu camí i també lluitaran per defensar el nacionalisme des del seu punt de vista.

    Que vos vagi el millor possible, si vos estimau més EU que Esquerra o Entesa, endavant, però deixau de insultar als que no pensen com vosaltres.

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • Buff... quants de missatges!

    Jo preferiria esser representat per ERC al Congrés, i supòs que amb jo gran part del PSM. Però si això no és possible (no entenc com no és així, ja que el PSM també es va presentar amb Esquerra a les generals... segur que aquesta pregunta tant es pot fer al PSM com a ERC...) el PSM sempre ha trobat fórmules per a fer-hi arribar la seva veu. En el debat de la presa en consideració de l'estatut balear a través del BNG, no d'IU. De totes maneres, estimat company, això són figues d'un altre paner, perquè no xerram d'eleccions generals.

    El cap de llista al consell no és un lloc sense possibilitats. Diguis el que diguis.

    Mai acceptaré que el PSM s'erigeixi com única veu del nacionalisme a Mallorca, però tampoc que ERC ho faci amb l'independentisme. Dir que no hi ha un sector independentista al PSM o posar-lo al nivell del PNV o CiU és fer la mateixa demagògia que quan jo xerr de "rebuig d'ERC ar-se amb les esquerres".

    El que crec és que ERC no accepta la seva força actual a les Illes Balears; i fins i tot rebutja un tracte millor que el que li pertocaria si només féssim servir aquests barems. I defens aquest tracte. Perquè crec que hi ha gent vàlida i perquè crec que la unió també té una importància molt significativa. I això va pel darrer comentari anònim. Jo atac al PP, i m'hi gast moltes energies. A Deià no feim altra cosa. Lluitar per la unió de les esquerres no és atacar ERC ni Entesa. Al contrari. És una pena que hi hagi gent que ho vegi així.

    El que me sap greu és que me faceu pensar que des d'ERC i Entesa el maig que ve estireu més pendents d'un mal resultat del Bloc que no d'un bon resultat del PP-UM. Esper equivocar-me.

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • Bé que l'encertes quan dius que no parlam de les generals, company, però has estat el primer en dir que aquest Bloc que el PSM-EU dissenya va més enllà del 2007 -i per això mateix, com tu has dit, no se vol inflar un futur 'contrincant electoral' com Esquerra-. Sent així, seria una contradicció, que a partir de l'any que ve el PSM no fes sentir la seva veu nacionalista a través d'IU a Madrid i a Europa, ja que aquesta seria la formació de referència de mig Bloc (ep! Igual ho fa ICV ara, i no passa res).

    Ho tornaré a dir: el PSM-EU no ha oferit a Esquerra el cap de llista al Consell, sinó un lloc de sortida que seria un 3 o un 4.

    De la mateixa manera, no he dit que dins el PSM no hi hagi un sector independentista, que ja sé que hi és; dic que el PSM NO és independentista com a tal, a diferència d'Esquerra. La veu de l'independentisme no la pot representar una organització que no ho és, per molt que tengui militants -més o manco- que sí que ho són (i si ho fos, més mal d'explicar és que prefereixi pactar abans amb l'esquerra espanyola que amb una altra força independentista); igual li passa a CiU i al PNV. I no som jo qui posa el PSM al seu nivell; és el mateix PSM qui s'hi ha posat durant molts anys...

    Jo no gastaré les meves energies -igual que tu, Lluís, tampoc ho faràs al s'enrevés- en atacar el PSM-EU; sé molt bé qui és l'enemic a batre. Però tampoc acceptaré que des del PSM, com ja s'ha començat a fer (i no ho dic per tu), se'ns comenci a culpar de la manca de concreció del Bloc o de la possible (i esperem que irreal) victòria del PP. És més, voldria que això del PSM-EU sortís bé, collons, i pujàs amb força a costa del PSOE i aquests del PP. I, per descomptat, que també ho fes Esquerra.

    Salut!

    By Anonymous Anònim, at 28 de setembre, 2006  

  • Que pasaria si ERC es juntàs amb la CAL a Catalunya? De ben segur ni els hi donarieu cap lloc de sortida. No faceu demagògia i no exigigueu aquí al que a Catalunya no farieu.

    By Anonymous Anònim, at 29 de setembre, 2006  

  • UUUUHHH! Que vénen es catalans...!!! UUUUUUHH!!!! Barceló, salva ses essències mallorquines pàtries d'aquests catalanots...!!!! UUUUUUHHH!!! O si no, que ho faci n'Eber...!!!!

    By Anonymous Anònim, at 29 de setembre, 2006  

  • ERC diu que el PSM ha de ser generos i que he de donar alguna cosa a canvi. I ERC de dona?

    By Anonymous Anònim, at 29 de setembre, 2006  

  • ERC va oferir al PSM durant les engociacions que el candidat del BLOC a Madrid fos algú d'entre el PSM i ERC i que entràs al grup parlamentari d'Esquerra Republicana.
    El PSM s'hi negà argumentant que encara són scis de CIU

    By Anonymous Anònim, at 29 de setembre, 2006  

  • ERC aportaria a la coalició la coa de vot suficient per aconseguir un diputat més, un conseller més, un regidor més... En solitari ho té difícil, ara bé si els d'Entesa s'hi apunten dos diputadets són posibles. De fet aquesta formula és la millor pel conjunt. 3 diputats el BLOC (PSM-EU), 2 diputats el BLOC (Esquerra-Entesa). No se perd res, com a les matances...

    By Anonymous Anònim, at 29 de setembre, 2006  

  • Cristo, quin follón. Atacau a qui heu d'atacar. Germans amb germans, no s'han de fer mal. COMENTARI GENERAL de carrer: Som pocs i mal avenguts.
    Ara bé, tot s'ha de dir, flip amb la generositat que dóna ERC al PSM. M'agradaria saber que farien si no fossin generosos.

    By Anonymous Anònim, at 29 de setembre, 2006  

  • No mesclem ous amb caragols. El PSM sols és soci de CIU a les Europeu, amb el Bloc Valencià i el PNB.Precissament és a les autonòmiques on esteim lligats amb ERC.

    By Anonymous Anònim, at 29 de setembre, 2006  

  • A les autonomiques només estau lligats amb EU. Massa bé, així ho heu volgut...

    By Anonymous Anònim, at 01 d’octubre, 2006  

  • Si ERC i l'Empresa no volen unir l'espai de l'Esquerra nacional, aleshores que almanco no emprenyin. Perquè si ERC no hi és- en el Bloc- és perquè no ha volgut ser-hi (el quart a les llistes del Parlament és una oferta prou generosa per a un partit que no té ni un puta regidor en tot mallorca). Per tant, prou de parlar de grupuscles de provat sectarisme (ERC, l'Empresa...) i a fer feina tots junts (tots els que sí volem unir-nos) contra el PP! Per Mallorca! Visca el PSM! Visca el Bloc!

    By Anonymous Anònim, at 13 d’octubre, 2006  

  • gràcies toni llompart.

    Jaume Matas

    By Anonymous Anònim, at 24 d’octubre, 2006  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home