05 de febrer, 2007

IU I EL BLOC NACIONALISTA

Dins l'àmbit de l'antiga direcció carrillista i prosoviètica de les Illes, en el capdels antics secretaris generals illencs del PCE i membres de la direcció delprosoviètic PCPE d'Ignacio Gallego, parlam concretament de Josep Valero i de MiquelRosselló, s'ha donat un canvi important. Si fins fa pocs mesos les pressions de totsels antics responsables del PCE, és a dir de Pep Vílchez, el mateix Valero, MiquelRosselló o Manolo Cámara anaven enfocats a insistir en la repetició de la coalicióProgresistes, ara el discurs ha mudat. De cop i volta, llegint els articles queJosep Valero i Miquel Rosselló han anat publicant ens adonam que, inesperadament, ivist i comprovat que el PSM no trobava convenient la repetició d'un experimentfracassat, han fet seva una idea que circula de ja fa molt temps entre les fileresdels militants i simpatitzants del nacionalisme d'esquerra: la creació d' un BlocNacionalista Alternatiu. La idea no és nova ni es cap genialitat especial delsValero-Rosselló.
Les situacions són prou diferents. A les Illes arribam a la possible i hipotèticaconstitució d'aquest Bloc Nacionalista després d'anys d'abandonaments d'idees iprincipis per part del carrillisme illenc, dels mateixos que ara diuen de bocaenfora que volen encapçalar una plataforma de lluita nacionalista. No sé si aquestaproposta copiada al Bloc Nacionalista Gallec arribarà a temps per a salvar algunescadiretes. El cert és que la unitat és necessària i, per sort, hem vist recentmentla constitució de la Plataforma de Plataformes, l'organització que agrupa totsaquells grups que, en l'acció, són al carrer per a preservar la nostra terra del'especulació i de l'acció nociva de les màfies polítiques i econòmiques que estandestruint Mallorca. Aquesta és la unitat per la base a la qual donam suport sensecap mena de dubtes. El problema del Bloc Nacionalista que proposa l'antiga direcciódel PCE i del prosoviètic PCPE d'Ignacio Gallego és saber amb els motius que elsporten a abandonar la propaganda a favor de Progressistes per a substituir-la per ladel Bloc Nacionalista.
Tot fa pensar que els nervis preelectorals ja són a flor de pell. Pel que sembla lapossible caiguda d'Esquerra Unida en l'extraparlamentarisme més extremat els faapropar-se a les tesis defensades per determinats sectors del PSM. Però aquestapressió electoral sobre el PSM només evidencia la debilitat i la por dels dirigentsd'EU a restar fora de les institucions amb tota la pèrdua econòmica i de privilegisque això comporta. La por i les presses electorals són males conselleres. Els anticsdirigents del PCE haurien de saber que aquesta velocitat summament accelerada per aenllestir un nou invent electoral que els permeti salvar els mobles potser nocontribueix a la necessària unitat de l'autèntica esquerra mallorquina. Haurien deser conscients que, per desgràcia per a un projecte alternatiu a la dretadepredadora que ens malgoverna, pressionar de forma tan ferotge als hipotèticsaliats només fa veure el llautó electoralista de la proposta. I no és això el que elciutadà d'esquerra de les Illes vol en aquests moments.
Per part ni banda, exceptuant els articles propagandístics que comentam, no es veuel necessari contacte amb els moviments socials, amb el moviment antimundialitzador,amb les plataformes que lluiten activament contra la dreta i el neoliberalismedominant. El camí no és el de una fictícia unitat per la cúpula de les formacionsque feren malbé el nostre Pacte de Progrés, tudant dècades d'esforços imobilitzacions populars. El camí segurament podria anar envers una possiblerefundació de l'esquerra nacionalista i alternativa de les Illes. Un projecte basat,a part del necessari programa alternatiu, en la inicial dimissió de tots elsdirigents que feren fracassar el Pacte de Progrés, en assemblees de base, democràciadirecta i participació de tots els grups i moviments de l'esquerra alternativa deles Illes, elecció d'una nova direcció que no tengués res a veure amb els anys dedesmobilització i consens amb la dreta des de la transició i els pactes amb elfranqu isme reciclat. Una nova esquerra per a una situació igualment nova.
Crec, i és una opinió ben sincera, que fer muntatges propagandístics des de lescúpules fracassades no portarà enlloc.

Miquel López Crespí

4 Comments:

  • http://elcroniques.ppcc.cat/

    nova plana web

    By Anonymous Anònim, at 06 de febrer, 2007  

  • I ara que Entesa anirà amb Esquerra, que faran es Ignasis Serra, PACOS Garcies i Mateus Crespins -altrament conegut com 'urbanitzadors de Ses Olleries' i Santa Eugènia?-

    S'escindiran com ja tenen per costum fer i crearan s'autèntic tercer espai nacionalista incorrupte (és un dir)?

    By Anonymous Anònim, at 16 de febrer, 2007  

  • I qui no és urbanitzador que qualque cosa, natxo?

    By Anonymous Anònim, at 17 de febrer, 2007  

  • http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?-1+6+177309

    By Anonymous Anònim, at 17 de febrer, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home