05 de març, 2007

Entesa i les eleccions del maig

Entesa per Mallorca, com ja vaig escriure a finals d’octubre amb motiu del nostre congrés fundacional, és un projecte polític jove i a mig termini. Des del principi hem tengut clar que hauríem d’anar poc a poc, centrant-nos primer de tot en els nostres municipis per després aspirar a reptes més ambiciosos. Les eleccions municipals havien de ser els fonaments i la prioritat tot i que les autonòmiques fossin molt engrescadores. Eren engrescadores per la possibilitat de contribuir a formar un nou govern nacionalista i progressista però per nosaltres eren, sobretot, molt difícils, perquè és molt complicat presentar-se i especialment amb la nostra premissa inicial de que si ho fèiem havia de ser per sortir, per treure uns 17.000 vots, més d’un 5%. Ha estat per això que hem analitzat les opcions d’anar-hi, i ha estat per això que mos hem assegut a xerrar amb el PSOE, amb el PSM, amb UM i especialment amb Esquerra. Hem rebut propostes interessants i hem creat complicitats i millorat relacions amb tots aquests partits, partits que per una banda o per una altra ens són propers i amb el que a un lloc o a un altre, a un moment o a un altre, hi col·laborarem.

Al final, però, hem optat per no presentar-nos amb cap d’ells; amb el PSOE, UM o PSM, que tenien la representació garantida, perquè hem pensat que els seus respectius projectes eren, en aquests moments, massa distints al que nosaltres proposam i que condicionaven excessivament el futur d’Entesa. Per altra banda, l’opció d’anar amb Esquerra, que pareixia la més factible, hem acabat valorant que era una opció massa arriscada; que Entesa estava verda i quedar-nos amb 15.000 o 16.000 vots, a les portes del 5%, segur que hagués provocat que es perdés qualque diputat progressista o nacionalista que hauria anat a parar al PP. Ha estat per això que fent un exercici de seny i de responsabilitat hem decidit centrar-nos en les municipals. No cal veure-hi més enllà, han estat unes negociacions absolutament lleials, però som dos partits amb premisses distintes a l’hora d’afrontar unes autonòmiques, i cadascú a pres les seves decisions lliurement.

Ara més que mai pensam que el mallorquinisme progressista que volem representar des d’Entesa per Mallorca és la millor opció per aquest país. Una esquerra àmplia, socialdemòcrata i útil, i un nacionalisme ambiciós, integrador i modern, són les millors eines per fer país, per fer una Mallorca millor per a tots i totes. Un projecte amb vocació de créixer i de sumar, de crear complicitats amb la societat, amb els distints agents i entitats i amb altres forces polítiques.

Al maig la nostra contribució a un canvi en el Govern de les Illes Balears la farem des dels pobles, fent el màxim nombre de regidors i animant als nostres ciutadans a participar i a votar opcions nacionalistes o progressistes. Dins aquestes premisses, les nostres distintes agrupacions faran tota la feina que puguin perquè hi pugui haver un canvi a nivell autonòmic.

En cinc mesos de vida ja esteim presents a més de la meitat de municipis de l’illa (Palma, Inca i Manacor inclosos) i aspiram a treure una trentena de regidors. D’aquesta manera tendrem una Entesa més forta i preparada per assumir majors reptes. Uns reptes que afrontarem amb el millor que tenim, les ganes de fer feina i la il·lusió per un país millor.



Biel Huguet
President d’Entesa per Mallorca

42 Comments:

  • No veig quines diferències tan grans teniu amb certs partits que no pogueu arribar a cap acord.
    Pot ser jo no som tan optimista amb el futur que ens espera que crec que val més mirar el que tenim en comú que el que ens diferencia. Estic ben segur que el que ens diferencia és molt menys que tot el que tenim en comú.

    By Anonymous Anònim, at 05 de març, 2007  

  • Una opció molt intel·ligent el no presentar-se a les autonòmiques, ja que no faria més que fragmentar el ja fragmentat vot d'esquerres.

    Per altra banda, de diferències cap. Això ha estat una alçada de cul per què no heu aconseguit sa Bara de comandament del PSM. Una costa està clara, i és que per a arreglar aquesta situació convé que o bé PSM o bé Entesa no obtenguin regidors per a que es reunifiquin d'una vegada i es deixin de beneitures de nen d'uè .

    By Anonymous Anònim, at 05 de març, 2007  

  • Jo crec que hi ha diferències entre Entesa i l'esquerra alternativa que és ara el Bloc, pk l'esquerra diversa o moderada que també representava el PSM ha quedat engolida per la imatge de'n Llauger i en Grosske.

    El Bloc està a l'esquerra del PSOE i jo no crec que això sigui el lloc del PSM, segur que és el lloc de'n MA Maria i de na Nanda, però no era el del PSM; el PSM era una cosa distinta al que és ara el Bloc. I a més, íntegrament nacionalista.

    El PSOE, és el PSOE, tot i que m'agradi molt més na Calvo que en Grosske.

    I UM, no és el que hauria de ser, ni d'aprop fer-hi. Que es renovin de veres i ja veurem...

    Per tant crec que hi ha diferències importants ara com ara

    By Anonymous Anònim, at 05 de març, 2007  

  • Ridícul que a Mallorca hi hagui tres partits nacionalistes-progressistes...D'aquesta manera no s'aconseguirà mai que es tengui una força com hauria de ser. ERC no pinta massa aquí des de el meu parer, i els de Entesa, que es molt respectable, han fet més mal que bé al nacionalisme progressista, i sí, el Bloc té a figures com en Grosske, que a més políticament té bastant recolzament entre sectors esquerrans a Ciutat, però s'ha de pensar un poc més en globalitat, crec que el Bloc havia de ser el partit de tots!

    By Anonymous Anònim, at 06 de març, 2007  

  • Si, es cert, el bloc es un partit de majoria social ... mou masses!!

    que depriment...

    By Anonymous Anònim, at 06 de març, 2007  

  • Jo no discutiria més d'això. La via del que es coneix, equivocadament, com a esquerra nacionalista progressista és morta. Entesa té molt bones intencions i, a favor seu, no haver-se deixat engolir per uns aparells comunistoides disfressats absolutament anacrònics i ineficaços. Entesa ha pres una decisió molt sàvia en no presentar-se a determinades candidatures. Esperem que finalment UM, única opció ara pràctica i amb possibilitats de tenir una connexió real amb la societat mallorquina no aspirant a ser alternativa i penjada. Entesa va fent i està a l'expectativa. Una postura molt saludable.
    Per cert, no deixeu de llegir l'article que recomanaven a l'altre post:
    Premsòmetre dijo...
    http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?-

    By Anonymous Anònim, at 07 de març, 2007  

  • És vera lo que diu n'Esperanceta: UM és la millor opció per als mallorquins, la que els farà rics s'hi si apunten, la que els col·locarà amb un bon càrrec i un bon sou allà a totes les institucions on arribin els tentacles de la princesa, la que els requalificarà aquell bocinet de terra que els va deixar el padrí abans de morir, i que no servia per res de tant petit que era, però que gràcies a UM és ara on lloc ideal per construir-hi el nou complex golfístic-residencial de la comarca. Mallorquins que voleu sortir de la misèria: Votau UM!

    By Anonymous Anònim, at 07 de març, 2007  

  • Situació actual:

    UM- S'ha escorat cap a la dreta aquests darrers 4 anys. Ha consentit les actuacions del PP contra la nostra terra i identitat. Ha fet algunes actuacions interessants en materia d'identitat, però no en protecció del territori. Darrerament es desmarca del PP però molts sospiten que és per questions clarament electorals. No agaranteix que no pactaran amb el PP.

    PSM- Amb el Bloc s'ha escorat cap a l'esquerra marginal. Ha perdut part de la seva imatge nacionalista i moderada. El Bloc no ha sumat, més bé a restat per ambdues parts. Des de la marginalitat es poden tenir molt bones idees però difícilment es poden dur a la pràctica. Podran mantenir les essències però no serviran de res.

    Entesa- Ha decidit no presentar-se per tenir difícil l'obtenció de representació parlamanetaria. Opten pel creixement municipalista.
    Difícil calcular fins després de les eleccions quina serà la seva força real.

    ERC- Espai molt petit. Difícilment podran connectar els seus plantejaments amb una majoria social de mallorquins.

    Per tant, El PSM s'ha autocondemnat a la marginalitat, UM no aconseguirà centrar-se si no anuncia que no pactarà amb el PP després de les eleccions. Entesa no es presenta i ERC té poques possibilitats.

    Que hauria de passar després de les eleccions ?

    UM- per descomptat no ha de pactar amb el PP i ha de natejar-se de segons quins elements indesitjables.

    PSM- Desmarcar-se de les posicions marginals i centrar el seu discurs.

    Entesa- Concretar quin és el seu projecte.

    S'ha de prioritzar l'espai nacionalista enfront de l'eix dreta-esquerra. S'ha de coordinar l'espai nacionalista per fer una oferta electoral comuna (coalició o el que vulguin fer els diferents elements que l'integrin).
    S'ha de potenciar la presencia econòmica i social del mallorquinisme.

    S'ha de cercar una espai més centrat i ample.
    Si no ho feim així, aquest pais no te futur !!! Tots en tenim la nostra part de responsabilitat !!!

    By Anonymous Anònim, at 08 de març, 2007  

  • Els mallorquins no necessiten això perquè ja són rics. El que interessa és conservar el que han aconseguit amb l'esforç. Ho entens? O has de salvar el món, tu?

    By Anonymous Anònim, at 08 de març, 2007  

  • A anònim que comenta la situació actual:
    Mira, UM no ha de pactar ni deixar de pactar abans de les eleccions perquè, quan un partit fa això deixa de fer-se valer. Un partit petit, s'entén. Qualsevol partit petit amb vocació de créixer no s'ha de casar amb ningú més que quan no queda més remei i no venent-se per quatre cèntims mal pagats. UM s'ha de centrar i ho pot fer. Els ajuntaments que ha governat són un model. I davant l'alternativa "Estaràs al consell" no hi ha color: UM és el vot útil per a un nacionalista d'avui a Mallorca.

    By Anonymous Anònim, at 08 de març, 2007  

  • Brillant i 100% d'acord amb l'anàlisi que fa "anónimo" de la situació actual.

    By Anonymous Anònim, at 08 de març, 2007  

  • Especialment d'acord amb el fragment d'anònim analitzant situació actual quan diu:

    "S'ha de prioritzar l'espai nacionalista enfront de l'eix dreta-esquerra. S'ha de coordinar l'espai nacionalista per fer una oferta electoral comuna (coalició o el que vulguin fer els diferents elements que l'integrin).
    S'ha de potenciar la presencia econòmica i social del mallorquinisme.

    S'ha de cercar una espai més centrat i ample.
    Si no ho feim així, aquest pais no te futur !!! Tots en tenim la nostra part de responsabilitat !!! "

    By Anonymous Anònim, at 08 de març, 2007  

  • Crec que molts (potser la majoria de nacionalistes) estam d'acord en que s'ha de cercar un espai electoral comú.

    Per què votants i ex-votants del PSM no poden votar UM ? Per què no garanteix que no hi hagi pacte amb els ultres del PP i perquè UM ha duit una política clientelista aquests darrers anys que repugna moralment als nacionalistes de centre-esquerra.

    Per què els votants UM no poden votar el Bloc ? Per què s'ha escorat cap a l'esquerra marginal i fa uns plantejaments maximalistes que no donen marge a acords més transversals.

    Que ha de passar per arribar a aquest sol espai nacionalista ?
    Els nacionalistes de centre-dreta han de garantir que no pactaran amb el PP espanyolitzador baix cap concepte.
    Els nacionalistes de centre-esquerra han de centrar el seu discurs i abandonar plantejaments maximalistes.
    Només així el nacionalisme podrà condicionar vertaderament les polítiques a aquesta terra i deixarà de ser un simple apèndix dels partits espanyolistes com ha estat fins ara (tant a dreta com a esquerra).

    Abans de les eleccions ? Francament difífil, que cada un voti en conciència. Només deman que ningú prengui cap decisió que condicioni les actuacions necessàries passades les elecions.

    Després de les eleccions ? O es conflueix en un sol espai nacionalista o desapareixem com a poble.

    Aclaració: Espai nacionalista com a patit únic sempre que ningú pretengui ser la casa comuna o com a coalició si cada un vol mantenir una certa identitat ideològica de cara al futur.´

    EN SEREM CAPAÇOS ???

    By Anonymous Anònim, at 09 de març, 2007  

  • Ah!! Un espai electoral comú només és una de les condicions que necessitam per sobreviure, potser la manco important.
    Realment, l'únic que ens pot garantir la supervivència com a poble és un espai econòmic, social i cultural comú que es vagi ampliant paulatinament a la resta de la societat. Aquí és on hi ha la vertadera feina a fer, i no veig que ningú s'hi hagi posat.

    By Anonymous Anònim, at 09 de març, 2007  

  • Necessitam un espai comú de base econòmica, social i cultural. Necessitam connexió amb les forces econòmicament dinàmiques de la nostra societat. No necessitam intervencionisme econòmic anacrònic i castrant. Necessitam opcions pràctiques i assenyades. Necessitam que només els adolescents facin d'adolescents.

    By Anonymous Anònim, at 09 de març, 2007  

  • El que és segur que no necessitam és UM i les seves mangarrufes anacròniques més típiques de la Cosa Nostra que d'una democràcia europea.

    Espai nacionalista? Podeu triar entre Bloc, Esquerra i Entesa. I els de dretes sempre podeu anar al PP o al PSOE.

    By Anonymous Anònim, at 09 de març, 2007  

  • Per la intervenció anterior es demostra que per al Bloc és millor que, si no els volem votar a ells, votem pp o psoe! Tot menys UM. Per què deu ser?

    By Anonymous Anònim, at 10 de març, 2007  

  • Esperanceta, potser no te n'has adonat però el neoliberalisme està de capa caiguda.
    Si ens podem posar d'acord amb que hi ha d'haver lliure mercat, però que aquest ha d'estar regulat per evitar desequilibris econòmics, socials i culturals, potser arribem a un sol espai electoral.
    En matèria urbanística tenim l'exemple més clar, s'ha de planificar urbanísticament per evitar el desgavell que patim ara.

    By Anonymous Anònim, at 12 de març, 2007  

  • anónimo,

    S'ha de protegir l'espai natural que queda, el territori, i s'ha de protegir i potenciar el patrimoni historicocultural. Això és possible i compatible amb una economia potent. El que està de capa caiguda perquè ha fracassat (és història) és el comunisme i succedanis. A més, és història de la terrorífica. I, això, no és gaire opinable. Són fets.

    By Anonymous Anònim, at 14 de març, 2007  

  • Bé, ningú a defensat el comunisme.
    Economia potent no és sinònim de neoliberalisme, el neoliberalisme només fa potent l'economia dels Estats Units que és que té les multinacionals.
    Economia potent és l'Europea (França, Alemanya, Holanda, Escandinavia, etc...). I són paisos on l'economia està en major o menor mesura regulada.
    De totes maneres, m'alegra que acceptis la regulació i intervenció en matèria de territori i cultura per eliminar desequilibris. T'has oblidat de l'intervenció en materia social, els desequilibris socials són generadors de conflictivitat que pot perjudicar les polítiques en matèria territorial i cultural. Per tant, també és nacessària una bona educació, sanitat i integració social per afavorir la nostra cultura.

    By Anonymous Anònim, at 15 de març, 2007  

  • Anónimo,
    Ningú no parlava de neoliberalisme.
    Sinó de liberalisme econòmic estricte. La intervenció en matèria de protecció de patrimoni territorial i cultural és per conservar el que tenim. Això no pot anar barallat amb modernització de les infraestructures. En economia, el liberalisme és per progressar.
    Les teves propostes, si no vols que els digui comunistes, les podem anomenar NEOcomunistes...

    By Anonymous Anònim, at 16 de març, 2007  

  • Més bé diga-li progressistes a les meves propostes.
    Que s'ha de modernitzar les infraestructures no ho discuteix ningú. Sí la manera de fer-ho. Les infraestructrues sobredimensionades d'aquests darrers anys no responen a la necessitat de progrès econòmic si no a la pura voluntat especulativa i han provocat desequilibris socials (més inmigració, més precarietat, més contaminació, etc...). Si s'ha progressat aquests darrers anys, per què al darrer estudi de Funcas (poc sospitós d'esquerrà), les Illes Balears estan per baix de la mitjana europea per renda per capita (99,5%) quan des de l'entrada de l'Estat Espanyol a la UE sempre hi haviem estat per damunt?
    La política duita pel PP, lamentablement recolçada per UM (esperem poguem recuper-la), només ha enriquit a unes poques persones (majoritàriament empresaris madrilenys) i ha empobrit el conjunt de la societat balear.
    Per tant, modernització i progrés SI, però en qualitat, no en quantitat. No més turistes sino de més qualitat, no més autopistes sino carreteres de més qualitat i més transport públic de qualitat, no més decorats sino més paissatge de qualitat, etc...

    By Anonymous Anònim, at 16 de març, 2007  

  • Això que proposes no sembla ser el que volen els de Llamazares. Així què fan alguns suposats nacionalistes arrenglerant-s'hi. Si la renda per càpita no correspon a la realitat és perquè els beneficis, com tu mateix, anònimo, dónes a entendre, van a butxaques de fora. Més concretament, de Castella o similars.

    By Anonymous Anònim, at 17 de març, 2007  

  • http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?-1+6+179056

    By Anonymous Anònim, at 17 de març, 2007  

  • Bono esperanceta, i que fan alguns suposats nacionalistes arrenglarant-se amb el PP d'en Rajoy, Aznar, Acebes, Matas i companyia ?
    De totes maneres, no se d'on treus de la meva exposició inicial de la situació actual del nacionalisme que jo sigui pro-bloc.
    Sobre el tema dels beneficis que parteixen cap a Castella, bé donat per la política que el PP ha fet aquests darrers anys amb la connivència d'UM (partit que pareix que defenses tu), per no dir, complicitat.
    Si algú ha fet molt de mal al mallorquinisme i la nostra identitat aquests darrers anys ha estat el PP, soci d'UM.
    Si volem un espai nacionalista ampli que reculli tant el nacionalisme de centre-esquerra com el de centre-dreta hauran de rectificar tant UM com el PSM. UM tampoc no és innoncent d'aquesta situació.
    Per tant, quines condicions s'han de donar per la unificació de l'espai nacionalista ?
    1. S'han de centrar tant els nacionalistes de dreta com d'esquerra (no només de boca, també de fets).
    2. S'ha de afavorir la majoria de govern que millor defensi la nostra identitat (no els interessos econòmics d'alguns).
    3. Ningú ha de voler ser la casa comuna si no que s'ha de configurar un organisme nou (partit, coalició, agrupació, aliança, .... el que es vulgui dir) on ningú vulgui tenir més poder que els altres.

    En serem capaços ?????

    By Anonymous Anònim, at 19 de març, 2007  

  • Ningú no és innocent de res, anónimo.
    Um és el que és i ja està consolidat. Trob pràctic tenir-ho en compte abans d'anar a fundar vies que no fan cara de tenir gaire sortida.
    Ja sé que Um ha anat amb el pp, com ho ha fet psm i altres a determinats pobles quan ho ha trobat convenient. De tota manera, no és solució que jo defensi, però per saber que un tripartit no funciona només cal mirar la Catalunya actual. I llegir en premsa les anàlisis que ens diuen que l'economia catalana va enrere i les reinvindicacions catalanistes encara més. Si tu vols tripartit balear (o quadripartit), jo no. Per experiència.

    By Anonymous Anònim, at 19 de març, 2007  

  • Res li fa més ràbia infinita al pp que que UM obtengui bons resultats a les eleccions...Votem en conseqüència

    By Anonymous Anònim, at 20 de març, 2007  

  • Ido no importa diguis rés més.
    Així com ho veig, després de les eleccions només hi ha dues possibilitats:
    1. UM torna a pactar amb PP.
    2. Tripartit UM-Bloc-PSOE

    Si me dius que no vols tripartit, la teva opció és que UM torni a pactar amb el PP. Per tant, som molts els que no podem recolçar un pacte que ens ha fet molt de mal aquests darrers 4 anys.
    Per molt que ho vulguis maquillar, no pots comparar un pacte a algun municipi amb el PP que un pacte al Govern amb el PP i més amb les actuacions contra la nostra identitat que ha duit a terme el PP aquests darrers 4 anys.
    Heu de tenir clar que cap nacionalista de centre esquerra (i son molts els decepcionats amb el Bloc) votará un partit que no deixi clar que no pactarà amb el PP, que no sigui capaç de centrar el seu discurs i, sobretot, els seus fets. I si aquests vots se perden serà també en gran part per culpa d'UM.
    Si preten recollir aquests vots haurà d'oferir alguna cosa més que bones paraules. I de moment no du gaire bon camí. Potser els votants actuals siguin fidels a la marca d'UM, els votants de centre-esquerra llegim les característiques i instruccions dels productes. I aquest producte de moment, no atreu al centre-esquerra nacionalista. Les qualitats del producte no respòn a les necessitats del mercat nou al que vol dirigir-se.
    (Potser en termes mercantils ho entendreu millor)

    ;-)

    By Anonymous Anònim, at 20 de març, 2007  

  • Tant una cosa com l'altra la pactarà UM perquè no quedarà més remei. El que preocupa més el pp és que votem UM. Només els lleva la son que UM tengui cada vegada més pes. Si tenguéssim una mica de sentit pràctic ho veuríem i votaríem en conseqüència, però el sectarisme i el romanticisme mal paït no ens deixa veure com és la realitat.

    By Anonymous Anònim, at 21 de març, 2007  

  • Tu creus que al PP li molesta més que votem a UM que si votam partits d'esquerra ? Però si després fa amb UM el que vol, vos ha col.locat un munt d'iniciatives molt perjudicials pel pais tant en territori com en identitat només per què volieu mantenir els sous. Si fins i tot, vareu consentir en la creació de S'Institut que és el màxim òrgan repartidor del Consell en mans del PP.
    Cert que s'han fet algunes iniciatives interessants, però no conpensen ni prop fer-hi tot el que ha destruit el PP.
    Amic meu, proposes que me tapi el nas amb el clientelisme i pressuntes actuacions corruptes d'UM, només per què són dels nostros ? I que UM no fasi ni un simple moviment de rectificació i de reforma de la seva política ?
    Em sap greu, encara em queda un mínim d'ètica.
    Com voleu que voti UM si no fa cap senyal que no es tornarà vendre al PP per unes miques de pa ?

    By Anonymous Anònim, at 22 de març, 2007  

  • No ho crec jo sinó que és un fet. Els partits que pacten, pactaran o pactarien amb el psoe sí que donen carta blanca. Um es pot fer valer més perquè és versàtil. I no dic que tot el que hagi fet sigui bo. Com no fer res tampoc no ho és, bo. I sobre aquest darrer comentari, val més no continuar ...

    By Anonymous Anònim, at 23 de març, 2007  

  • Si ja ho hem vist aquests darrers quatre anys com s'ha fet valer....
    Només ha començat a desmarcar-se quan s'atracaven les eleccions, però la resta de la legislatura el PP no ha aturat de ficar-li gols. Per això ens trobam en la situació deplorable, retrocés per tots els cantons de la nostra identitat.

    Si UM no fa un canvi gran, la seva política de "fer-se valer" és la desaparició del nostre poble.
    Jo encara tenc esperança que es faci aquest canvi, veurem quan el faran. Esperem no sigui massa tard.

    By Anonymous Anònim, at 26 de març, 2007  

  • Si tu ho dius...

    By Anonymous Anònim, at 26 de març, 2007  

  • Veig molt de pesemero ressentit amb Entesa i no crec q això sigui bo. Que el PSM i el Bloc facin el seu camí, i no vos preocupeu tant d'Entesa, posant mal per aquí tammateix no aclarireu res.

    Jo crec q a Entesa han estat responsables i assenyats. Han dit q no es presentaven a les autonòmiques perquè eren un partit massa jove, què té de dolent això??

    han dit que no volien que es perdés cap vot (fossin 500 o 15.000) i com que hi havia un risc elevat de no arribar al 5% per això no s'han presentat, què té de dolent això??

    han dit que demanen a la gent que a les autonòmiques voti a forces nacionalistes i progressistes, què té de dolent això??

    A uns pobles col·laboren amb el PSOE, a d'altres amb el PSM, a d'altres amb UM (Bunyola i Sta Eugènia), a d'altres amb Esquerra i a d'altres amb Independents. I a tots ells col·laboren perquè no hi governi el PP. Què té de dolent??

    què passa què si no els hi agrada el Bloc hi han de ser?? què passa que no és pot defensar el nacionalisme progressista sense ser al Bloc?? a aquest Bloc??

    Jo crec q Entesa ha actuat amb seny i responsabilitat. I col·labora amb qui ha de col·laborar, amb PSM, Esquerra, PSOE i UM, perquè tots ells són imprescindibles per un pacte de progrés. Basta ja de demagògia. Si volguessin ser d'UM ja ho serien, si volguessin del PSOE també, que el Bloc i el PSM es preocupin de lo seu, i que els vagi el millor possible.

    A mi m'agrada q Entesa tengui punts de trobada amb tots aquests partits i sigui pragmàtics, i entenc perfectament què posats a fer concessions nacionalistes val més col·laborar amb el PSOE que amb EU. I això no vol dir q no és pugui col·laborar amb EU o els verds, però, com que el Bloc no treurà majoria absoluta per ara, val més anar més per feina, cercar confluències amb el màxim de gent possible que ajudi a treure el PP, i deixar d'anar escampant fems pels blogs.

    By Anonymous Anònim, at 27 de març, 2007  

  • Per votar pragmàtics és que vot UM, i amb això pos nirviosos els del pp

    By Anonymous Anònim, at 27 de març, 2007  

  • http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?-1+3+179941

    By Anonymous Anònim, at 01 d’abril, 2007  

  • Homo, per votar pragmàtic i posar realment nirviós al PP, votar partits d'esquerres i que el PP ni pugui governar ni pactant amb UM. Els del PP saben que amb un caramel.let sempre podran contar amb UM.

    By Anonymous Anònim, at 04 d’abril, 2007  

  • No, vas errat. Amb un caramel, no. Ells odien haver de perdre els vots que van a UM. Si fos per ells, no els donarien ni pa ni aigua. I UM no es conforma amb un caramel. Encara ha d'exigir-los més i ho farà. L'entrevista de diumenge passat a na Munar està beníssim. Votar bloc no és pragmàtic ni respon als interessos dels mallorquins.

    By Anonymous Anònim, at 04 d’abril, 2007  

  • http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?-1+6+180216

    By Anonymous Anònim, at 05 d’abril, 2007  

  • Sí, és que les 60.000 persones que sortiren dia 17 al carrer no eren ni pragmàtics ni mallorquins: moltes banderes del Bloc, moltes de crítiques al PP i al Consell, i ningú d'UM entre els manifestants. Total, quatre radicals...

    By Anonymous Anònim, at 11 d’abril, 2007  

  • Mentida que no hi hagués manifestants que voten UM. A tota la zona per on jo em manifestava -atenció- no hi havia cap bandereta del bloc. Si et penses que tots els manifestants votaran marginalitat, ecopijeria, esquerra de caviar i superstició disfressada de progrés, o sigui, bloc, vas errat.

    By Anonymous Anònim, at 13 d’abril, 2007  

  • I, per animar aquesta web, que ha quedat com a morta (no hi pengen articles des de fa temps), aquí en va un d'interessant publicat ahir (12 abril 07) al Diari de Balears:

    Distincions territorials


    Les darreres enquestes que s'han fet públiques m'han confirmat una impressió personal. Aquesta impressió consistiria a dir que bàsicament la majoria dels balears estan a la vegada d'acord amb les noves autopistes i preocupats per l'excés de construcció. Què vol dir això? Que molts ciutadans no fiquen dins el mateix sac autopistes i destrucció territorial. Alguns ecologistes supòs que pensaran que això és un misteri similar a l'esperit sant perquè és evident que les autopistes consumeixen sòl. El que succeix al meu entendre és que un segment enorme de la nostra població considerava necessària l'execució de nous eixos vials perquè la xarxa antiga no podia donar resposta als vehicles existents. Una cosa és dir que es volen solucions per als problemes actuals i una altra de ben diferent és dir que es volen macroinfraestructures que absorbeixin les necessitats actuals i futurs creixements es volen fer. No dic que darrere determinades obres no hi pugui haver aquesta segona pretensió, que es puguin convertir en motor de la construcció ja que fan més accessible nou territori. El que dic és que sembla que molta gent no ho veu d'aquesta manera. El que dic és que atacar les autopistes, a més de ser un debat sobre el passat perquè són una realitat, no sembla comptar amb un suport rellevant. En canvi, atacar la política urbanística entesa com a noves edificacions residencials o industrials sí que pot comptar amb un suport rellevant. Si ens fixam observarem que les darreres setmanes tothom sembla no voler assumir la responsabilitat sobre aquesta política urbanística, i si ningú no la vol, a aquesta responsabilitat, per alguna cosa serà. El cert és que la política urbanística és responsabilitat de moltes institucions. Els ajuntaments a través del planejament general, els consells insulars a través dels instruments territorials, el govern a través de la competència ambiental i el parlament a través de les lleis com a normes superiors i que s'imposen a la resta, tots tenen potestats urbanístiques. Es pot jugar a la confusió i a l'embull, el que passa és que les dades objectives i les sensacions subjectives ens indiquen quin partits tenen una posició més laxa i quins la tenen més estricta. L'encert del GOB i molta altra gent és situar aquesta qüestió enmig del debat públic; obligar els partits a marcar posicions sempre serà positiu perquè de vegades darrere l'ambigüitat d'alguns s'amaga clarament una aposta per un disseny territorial d'enorme impacte. El desencert podria ser no centrar bé les demandes, parlar massa d'autopistes ja fetes i no fixar l'atenció en creixements desaforats de determinats municipis. A les Balears ha estat una gran sort que el tema territorial hagi agafat el protagonisme que té perquè aquesta ha estat la via perquè alguns haguessin de renunciar a projectes concrets i s'aprovassin normes tan transcendentals com la Llei d'espais naturals o en molts aspectes les Directrius o els Plans Territorials. Si ens comparam amb el que està succeint a la costa mediterrània de la península Ibèrica podríem arribar a la conclusió que el mot balearització és injust perquè si aqui ens queixam de massificació i de destrucció territorial no sé com qualificaríem el que allà ha passat i està passant. Es pot contestar que el mal dels altres no ens pot consolar, i és cert. Les Balears encara tenen molt de reptes a aconseguir. La contenció en el creixement edificatori és escaient i probablement imprescindible per a la nostra economia, pensem que aquesta no és una reivindicació dels conscienciats també ho és dels hotelers. Ara bé aquesta reivindicació s'hauria de fer tot tenint en compte les distincions territorials que la gent normal fa, encara que de vegades semblin contradictòries.

    Josep Melià Ques. Missèr.

    By Anonymous Anònim, at 13 d’abril, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home