24 d’abril, 2007

Engrunes

Maria de la Pau

Com vostès potser han observat, un servidor té una tendència innata a complicar-se la vida. Quan tothom sembla estar d'acord en un tema, a mi se'm remou alguna cosa per dins, no sé si és el cervell o si són els budells. Quan tothom diu blanc, tendeixo a dir negre. O, com a mínim, a buscar si enmig de tant de blanc no hi podríem trobar una mica de gris. Tot això ve al cas del cacau que s'ha organitzat perquè la Maria de la Pau Janer ha decidit anar a les llistes del PP al Parlament Balear. I tothom ha decidit que això era molt lleig i que era una excel·lent ocasió per criticar-la. I, apa, ja hi som amb la maleïda unanimitat dels que sempre s'escandalitzen cap a la mateixa banda.

Illes

Conec i m'estimo les Illes i conec i m'estimo els catalanistes de Mallorca. Al llarg de la meva vida els he ajudat tant com he pogut, però ni ells ni els que els hem mirat d'ajudar no ens n'hem sortit. El Pacte de Progrés amb el PSOE va ser un desastre monumental. El PSM està tocat i enfonsat. La integració al Bloc desvirtua del tot el seu projecte. Si el PSM va aliar-se amb l'extrema esquerra (després de molt patiment i molts mastegots) és perquè la situació del nacionalisme a les Illes és desesperada. El PP Balear és una cosa prou diferent del PP de Madrid i, per descomptat, no té res a veure amb el PP català. Per dir-ho amb un exemple: a Mallorca són del PP els empresaris, a Catalunya són del PP els guardes de seguretat de les empreses. La decisió de la Maria de la Pau d'anar a les llistes del PP em sembla una decisió desesperada, com la del PSM d'integrar-se al Bloc. I, sincerament, no em sembla pitjor una que l'altra.

PSOE

Els arguments que utilitza la Maria de la Pau Janer per defensar la seva integració a les llistes del PP són gairebé calcats als que he sentit utilitzar a molts escriptors i artistes per defensar la seva vinculació al PSC o al PSOE. Per què hem de carregar-nos la Maria de la Pau i no ens hem de carregar els que s'apunten al PSOE? En el cas de les Illes, ningú no pot defensar amb un mínim de base que els sociates siguin més catalanistes que els peperos, però si la Maria de la Pau anés a les llistes del PSOE ningú no hauria badat boca. Som així! Són així!

Joan Oliver

4 Comments:

  • idò si! jo estic a favor de la decisió de Maria de la Pau Janer, estic content que entri una mica de saviessa cultural dins el PP i en el cas hipotètic que els populars reeditassin la majoria tal volta la política cultural amb na Janer no seria tan regressiva com ho estat fins ara. A més no crec que sigui dolent per aquesta terra un cert allunyament del PP Balear respecte de l'extrema dreta feixista.

    By Anonymous Anònim, at 24 d’abril, 2007  

  • A mi se m'enfot que na Maria de la Pau Janer vagi a les llistes del PP, demostra un cop més el tarannar de certs personatges que sols es mouen per l'interés.
    No crec que ella freni la pol·lítica cultural del PP. Aquesta està molt clara i ben definida.

    No crec que el PP balear s'allunyi tant del PP central i menys pel sol fet de posar na Maria de la Pau a les seves llistes.

    En alusió al BLOC i el PSM. No crec que el PSM es dilueix dins el BLOC. De la mateixa forma podriem parlar d'ERC.

    Potser tens raó i s'ha fet a la desesperada. Però la situació a Mallorca de la cultura, la llengua i l'entorns estan amenaçats i la siutació és més que desesperada.

    By Blogger Biel Fiol, at 25 d’abril, 2007  

  • Quin gol vos ha fotut en Crespí. Ara si em crec el que deien els oficialistes quan deien que el que volia era la cadira. Ho ha demostrat però el més trist que ell va ser un dels instigadors de la gent que va partir del PSM i ara a la mínima vos deixa penjats. quina vergonya. Vos anim de tot cor a reflexionar i tornar d'una manera o altra al PSM. Segur q ben prest els nostres camins es tornaran a juntar.

    By Anonymous Anònim, at 25 d’abril, 2007  

  • Al ressentit anònim que diu que en Crespí ens ha fotut un gol no em queda mes remei que donar-li la raó la mos ha ficada per l’escuadra. Però no t’has d’amoinar per nosaltres, no hem passam gens de vergonya i més quan veiem el que hi ha als altres partits que per activa o passiva es defineixen com a salvaguardadors de les essències nacionals i esquerroses més pures, donant lliçons contínuament del camí correcte a seguir, això si que ens fa vergonya. El fet de que en Crespí hagi fotut el camp a UM és una decissió personal que no tendria massa transcendència si no fos per la manera com ho ha fet, per això crec que des de Entesa hi ha hagut una resposta ràpida i contundent que deixa prou clara la postura d’aquest partit. Si ell és un “trepa” ja s’ho farà, però no dubtis que dins el mon de la política i dins el teu partit -PSM- també ni hi de sobres, de fet si el PSM està en la precària situació que està és precisament per l’afany de protagonisme, poder i control de la gran majoria dels que ara gestionen el que queda d’ell. Per tant, company ressentit, no ens venguis tu també amb lliçons i moralitats de cumbaià PSMero, deixa que feiem el nostre camí amb tranquilitat i si qualque dia ens hem de creuar serà de partit a partit, de tu a tu i no com a xotets submisos que és el que vos ha agradat sempre a vosaltres.
    Salut

    By Anonymous Anònim, at 26 d’abril, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home